Za čisto grmlje i uredne cvjetne gredice

Iako kalendarski proljeće još nije započelo, povoljni vremenski uvjeti dopuštaju nam da započnemo s proljetnim čišćenjem grmlja i gredica. Nakon zimskih mjeseci vjetar je dopuhao različito smeće na naše zelene površine. Dosta toga odbacili su i sami prolaznici. Nakupilo se i lišća koje, kako smo već pisali, pada kroz nekoliko mjeseci kontinuirano.

Ovih dana, dok jedna ekipa radnika čisti travnjake, drugi dio naših radnika čisti grmlje i cvjetne gredice. Proljetnim čišćenjem grmlja uklanjamo sav otpad i suho lišće koje se nakupilo u podnožju grmlja. Uklanjamo i samoniklo raslinje. Okopavanjem zemlje oko grmlja nabijeno tlo se aerira i biljka onda lakše prima vodu i hranjiva. Tako se ona priprema za novu i zdravu zelenu sezonu.

Nakon čišćenja i okopavanja grmlja i kada prođu zimski mrazovi krenut ćemo s oblikovanjem i orezivanjem grmlja. To su aktivnosti koje su nužne za pravilan rast grmlja, cvatnju i stvaranje plodova.

Na cvjetnim gredicama uklanjamo napadalo suho lišće i ostali sitni otpad kako bi se, dolaskom sve toplijih i sunčanih dana, mogli veseliti nicanju tulipana i narcisa koje će obojiti gredice i objaviti nam da je stiglo proljeće.


Komentari