Varaždinska groblja postaju digitalni muzeji

Kada pričamo o životima naših najmilijih, najčešće se prisjećamo onih najljepših trenutaka. Kako su nas nasmijali, obradovali, učinili ponosnim ili naučili važne životne lekcije. Nakon što ih više ne bude, simboli njihova bogatog života budu samo grobovi na gradskim i manjim grobljima.

Ali, može li mramor, kamen ili drvo u punom smislu opisati sve što je netko napravio u svom životu?

Spiritus aplikacija omogućava da svaka pokojna osoba ima digitalni zapis u obliku fotografija, životnih priča i drugih uspomena. Obitelji pokojnika tako mogu pisati zgode i nezgode o svojim najdražima, a ujedno i primati prijedloge fotografija i životnih priča o svojim najmilijima za koje možda nisu ni znali!

Spiritus aplikacija premijerno se prikazala u Vukovaru, a 31. listopada ona dolazi i u Varaždin! Sa Spiritus aplikacijom, varaždinska groblja postaju muzeji životnih priča.

Zasada se na aplikaciji nalazi preko 700.000 memorijala, među kojima su i memorijali iz Varaždina.

“Mi vjerujemo kako svaka osoba koja je ikada živjela ima bar jednu priču vrijednu pričanja. Često su to predivne i inspirativne životne priče koje će se, s generacijama, zaboraviti. Mi želimo doći do takvih priča i omogućiti obiteljima da ih čuvaju vječno”. - poručio je Dino.

Kako biste pretražili sve pokojnike iz Varaždina, posjetite web stranicu Spiritusa.

Kako biste postali Čuvar Spiritusa Vaših najmilijih i kako biste u punom sjaju vidjeli sve funkcionalnosti koje nudi Spiritus, preuzmite aplikaciju putem web stranice www.spiritus.app.

Gradska groblja ne moraju biti tužna. Ne postoji razlog za to. Ona su mjesta koja imaju najviše neispričanih životnih priča. Kroz Spiritus, te priče napokon mogu biti ispričane i sačuvane, a gradska groblja mogu postati jedna od najinspirativnijih mjesta. Stoga, prošećite našim grobljima i otkrijte predivne priče neznanih junaka iz svoga mjesta.

Komentari