RSS

Novosti

Ivica Korpar dobitnik je priznanja "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu"

29. prosinca 2022.
Prigodnom svečanošću i dodjelom priznanja u Gradskoj vijećnici, u četvrtak 29. prosinca 2022. godine završena je ovogodišnja akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

Nastavljena obnova dječjih igrališta

28. prosinca 2022.
Sigurnosti djece i oblikovanje prostora primjereno potrebama djece jedno nam je od najvažnijih pitanja kod održavanja zelenih površina grada Varaždina

AED uređaj od sada dostupan i na varaždinskom groblju u čuvarskoj kućici

27. prosinca 2022.
AED uređaj nalazi se u čuvarskoj kućici na groblju. Čuvarska služba radi 24 sata i dostupna je na 098 221 948, a čuvari su educirani za upotrebu AED uređaja.

Prigodnom proslavom obilježeno je 70 godina postojanja Parkova

23. prosinca 2022.
Kroz ovih 70 godina zaposlenici Parkova strpljivo su i marljivo radili i gradili, učili i inovirali, stvarali današnje Parkove.

Završeni radovi sidrenja i orezivanja krošanja stabala platana

12. prosinca 2022.
Kako bi očuvali stara, a zdrava stabla, pomažemo im i stabilizacijom krošnje (tzv. sidrenje). Upravo su završeni radovi sidrenja i orezivanja krošanja stabala platana (Platanus x hispanica ili Platanus x acerifolia) na području grada Varaždina.

Radovi na zelenim površinama u POS naselju u 4.mjesnom odboru

8. prosinca 2022.
Na dječjem igralištu na centralnim zelenim površinama POS naselja u 4.mjesnom odboru sadi se 30 novih stabala nekoliko različitih vrsta kako bi se poboljšala zasjenjenost igrala tijekom ljetnih mjeseci.

Projekt „Zaštita Gradskog groblja u Varaždinu – spomenika parkovne arhitekture“

7. prosinca 2022.
Varaždinsko groblje, iako je spomenik, još je uvijek aktivno te i dalje funkcionira u svojim najstarijim dijelovima. Održavanje ovog izuzetnog spomenika parkovne arhitekture veliki je izazov posljednjih godina jer zdravstveno stanje zelenila na groblju ugrožavaju klimatske promjene.

Zatvorena voda na groblju

23. studenog 2022.
Poštovani korisnici groblja,
informiramo vas da smo zbog najave temperatura ispod ništice zatvorili vodu na slavinama i navodnjavanju na groblju.

Radno vrijeme Vrtnog centra

16. studenog 2022.
Dragi kupci,
obavještavamo Vas da je trenutno radno vrijeme Vrtnog centra Parkova d.o.o., radnim danom od 8 do 16 sati i subotom od 7 do 13 sati.

Varaždinska groblja postaju digitalni muzeji

31. listopada 2022.
Kada pričamo o životima naših najmilijih, najčešće se prisjećamo onih najljepših trenutaka. Kako su nas nasmijali, obradovali, učinili ponosnim ili naučili važne životne lekcije. Nakon što ih više ne bude, simboli njihova bogatog života budu samo grobovi na gradskim i manjim grobljima.

Plaćanje računa Parkova jednostavno i bez naknade putem mobilne aplikacije KEKS Pay

17. listopada 2022.
U suradnji s Erste bankom, od sada građanima omogućavamo da korištenjem mobilne aplikacije KEKS Pay Erste banke primaju digitalne račune i uplatnice i plaćaju ih trajno bez naknada.

Građevinski radovi i zaštita drveća – utjecaj i dobar primjer iz prakse

13. listopada 2022.
Osim što gradsko drveće mora rasti u neprirodnim uvjetima okruženo asfaltom, često je oštećeno kod izvođenja građevinskih radova kada se ošteti korijenje i /ili deblo što narušava stabilnost drveta i skraćuje mu životni vijek, odnosno često se takvo oštećeno drvo vrlo brzo i posuši.