Ne dolazite na groblje ako to nije nužno

Ovih dana brojni su upiti naših sugrađana da li je groblje otvoreno za posjete. Da, groblje je otvoreno za posjete od 7 do 20 sati. 

Podsjećamo da je i dalje na snazi protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba. Ova mjera odnosi se i na groblja.

Razumijemo Vašu potrebu da za nadolazeće blagdane posjetite i uredite posljednja počivališta Vaših najmilijih, ali Vas molimo da ne dolazite na groblje ako nije nužno. Starije osobe i bolesne molimo da ostanu kod kuće. Ako već morate, na groblje pošaljite mlađe članove obitelji i dođite sami. Apeliramo na Vas da poštujete sve mjere i preporuke Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti.

I dalje je na snazi odluka Stožera civilne zaštite RH da se pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


Komentari