Međunarodna konferencija „Varaždin Green Days„ 6. i 7. listopada u Varaždinu

U četvrtak 6. listopada u Varaždinu započinju „Varaždin Green Days” - konferencija koja će okupiti jedinice lokalne samouprave, djelatnike hrvatskih komunalnih poduzeća i stručnjake s područja ove značajne djelatnosti, kako bi im približila novitete iz struke te omogućila razmjenu iskustava i tehničkih rješenja.

Domaćin i suorganizator konferencije su Parkovi.

Konferencija će imati tri cjeline koje će se ispreplitati dva konferencijska dana - predavanja, studijske posjete i praktične prezentacije. Prva cjelina obrađivat će upravljanje zelenom infrastrukturom i održavanje drveća u urbanim sredinama a predavači će biti vrhunski stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva. Uz upravljanje zelenom infrastrukturom, govorit će se o ključnim izazovima s kojima se susreću komunalna poduzeća i gradovi u održavanju drveća i općenito javnog zelenila i groblja, te će se ponuditi tehnička rješenja i predstaviti najnoviji međunarodni standardi struke.

Studijske su posjete druga cjelina konferencije, ujedno i razlog što se prva Green Days konferencija održava upravo u Varaždinu. Naime, grad Varaždin godinama je primjer hortikulturnog uređenja, a Parkovi su među vodećima u djelatnosti. Sudionici konferencije upoznat će nova rješenja uređivanja gradskih zelenih površina u varaždinskim parkovima i perivojima, a na varaždinskom će groblju imati prilike vidjeti tehnološka rješenja u održavanju groblja te će se upoznati s projektom zaštite zelenila koje Parkovi trenutno provode uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost.

Predstavljanje tehničkih rješenja pravilne sadnje stabala u gradskim uvjetima s naglaskom na popločane površine, zaštita urbanih stabala pri izvođenju građevinskih radova i ostalih radova održavanja zelenih površina, revitalizacija urbanih stabala i primjena strojeva i alata u urbanom šumarstvu teme su treće cjeline Konferencije.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Hrvatske gospodarske komore i otvorit će važne i vrlo aktualne teme, a hrvatskim komunalnim i hortikulturnim stručnjacima pružiti će mogućnost i za razmjenu iskustava o aktualnim izazovima upravljanja komunalnim tvrtkama.

Prijave na konferenciju su u tijeku a prijaviti se može na linku https://konferencija.horizont-travel.hr/


Program Varaždin Green Daysa


Komentari